Stedentrip Brighton - Bedrijfuit.nl een initiatief van Verschoor Reizen
banner

Stedentrip Brighton

Stedentrip naar Brighton; zowel in de zomer als in het najaar een succes! U geniet van een busreis vanuit Nederland naar Brighton, waarna een programma met vele activiteiten in en rondom Brighton uw reis zal bekronen met een gouden randje.

Bekijk ook onze mogelijkheden voor een stedentrip Londen.

Brighton is een badplaats, en niet zomaar één. Genieten in Brighton is hierom vooral in de zomerperiode een groot succes, maar ook in de winter is het er heerlijk toeven met onder andere een plaatselijke winterfair. Brighton is de bekendste en misschien ook wel de beroemdste badplaats van Zuid-Engeland. Brighton is gelegen in de streek East-Sussex en kent een prachtige kustlijn waar een scala aan activiteiten te organiseren zijn. Of u nu geniet van een stedentrip naar enkel Brighton of naar Brighton en omgeving, beide zijn werkelijk een geweldige keuze en u zult zeker niet teleurgesteld zijn. De omgeving van Brighton is omringd met diverse leuke kustplaatsen, maar ook landinwaarts is het heerlijk toeven. Zo zijn er geweldige tripjes te combineren, en eventueel kunt u vanuit Brighton met de trein naar Londen. Londen is te vinden op slechts 2 uur reisafstand van Brighton!

visitbrighton

Brighton staat bekend om haar Victoriaanse bouwstijl, welke u bij veel gebouwen nog terug zal vinden. Daarnaast staat Brighton bekend om “de Pier”, deze is vergelijkbaar met de Scheveningse Pier. Ook was Brighton de badplaats voor vele ‘Royals’ binnen het Verenigd Koninkrijk en was Brighton de ‘host’ van het Eurovisie Songfestival in 1974. ABBA kwam destijds als winnaar uit de bus met het wereldberoemde ‘Waterloo’. Vandaag de dag zullen tv-fans Brighton wellicht kennen van de serie “ChoccyWoccyDoodah”; de Engelse dames met hun prachtige chocolade creaties. De locatie van deze serie bevindt zich ook in Brighton, met de bijbehorende chocolaterie.

Bekijk het voorbeeldprogramma door op de tabs te klikken:    Stedentrip Brighton en omgeving

Dag 1

In de vroege morgen vertrekken we vanaf uw vertreklocatie in Nederland richting Calais of Duinkerke. Vanaf Frankrijk maken we de oversteek naar Groot-Brittannië. Naar wens kan de oversteek met de ferry worden gereserveerd of via de Eurotunnel. Bij aankomst in Engeland rijden we een prachtige kustroute richting Eastbourne. Bij het prachtige natuurgebied langs de krijtrotsen krijgt u bij Beachy Head de gelegenheid om een wandeling te maken langs de prachtige krijtkust. Wij vervolgen de route naar Worthing, waar we onze intrek nemen in het familiaire en gastvrije Chatsworth Hotel (of een ander gelijkwaardig hotel). ’s Avonds wordt het diner in het hotel-restaurant geserveerd en de rest van de avond is ter vrije besteding.

Dag 2

Vandaag brengen we een bezoek aan de bekende en interessante stad Brighton, gelegen aan de Engelse zuidkust. Onder begeleiding van een deskundige gids laten wij u graag de pracht en praal van deze stad zien, met onder meer de bekende ‘Brighton Pier’, welke indertijd door een grote brand is verwoest. The Royal Pavillion straalt een stuk geschiedenis uit en is zeker de moeite waard om te bezoeken. ’s Middags heeft u de vrije tijd om zelf in Brighton rond te kijken, voordat we in de namiddag weer naar het hotel terugkeren.

Dag 3

Na een heerlijk ontbijt is het alweer tijd om te vertrekken richting de oostkust. Vanmorgen kunt u desgewenst één van de mooie tuinen van Kent bezoeken. Zo kunnen we u één van de vele typische Engelse kastelen in de regio laten zien en u kunt tijd creëren om heerlijk te shoppen in een  ‘Shopping Mall’ in Tunbridge Wells. Ook is een zeer interessante optie om bijvoorbeeld het schattige stadje Canterbury te bezoeken, met haar fameuze kathedraal. Aan het begin van de middag maken we de oversteek terug naar de andere kant van het water en rijden wij u comfortabel terug naar Nederland. Indien gewenst kan dit heerlijke weekend worden afgesloten met een gezamenlijk diner of buffet alvorens wij u bij de vertrekplaats afzetten.

Meer weten over een programma voor uw gezelschap? Neem contact op met ons team. Wij informeren u over de mogelijkheden om een programma op maat te verzorgen!

3 dagen

Inbegrepen: Vervoer per comfortabele touringcar – overtocht per ferry of Eurotunnel – Overnachtingen en desgewenst een stadswandeling – begeleiding met chauffeur / reisleider

Bekijk een van onze reizen