SS Rotterdam & Fordmuseum - Verschoor Reizen
banner2

SS Roterdam & Fordmuseum

Een bedrijfsuitje in Rotterdam naar de SS Rotterdam en het Fordmuseum. U maakt kennis met het legendarische vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. Daarna is het tijd voor het Ford Museum in Hillegom waar u geniet van een rondleiding. Een groepsuitje van echte klasse!

Bekijk ook het groepsuitje Historische Schepen in Rotterdam.

Wij brengen u naar Rotterdam voor een bezoek aan de SS Rotterdam. Gebouwd in Rotterdam. Vertrokken uit Rotterdam en nu weer helemaal terug in Rotterdam! Het legendarische vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. 228 meter lang, 28 meter breed, 41 meter hoog, rijk aan historie en vermaard om zijn cultuurhistorische waarde. Al na uw eerste stappen over de loopplank ontdekt u het: u stapt in een andere en volkomen eigen wereld. De wereld van de levende legende De Rotterdam!

Ervaar het exclusieve cruisegevoel en de magie van vroeger met het vrije gevoel van nu. Uw gezelschap wordt bij de Glass Enclosed Promenade op het Upper Promenade Deck ontvangen met een verse punt appeltaart  en een kopje koffie of thee.Na de koffie komen de gidsen u ophalen voor een rondleiding. U neemt een kijkje op de boeg van het schip, wat een geweldige belevenis is. U staat daar tussen de grote ankerlieren en kettingen en kijkt tegen de indrukwekkende brug op. Een echte fotospot. Daarnaast heeft uw gezelschap toegang tot het stuurhuis en alle achterliggende brugruimten, zoals de kaartenkamer, de radiokamer en de vroegere hut van de kapitein. Een leuke blik achter de schermen waarin u een goed beeld krijgt van hoe het leven er aan boord vroeger uitzag. Deze tour geeft uw gezelschap een goede indruk van het schip met de daarbij behorende achtergrondinformatie en anekdotes. Een ervaring rijker zullen zij weer van boord gaan.

Vervolgens brengen wij u naar het Ford Museum den Hartogh in Hillegom. Overzichtelijk opgesteld in drie sfeervolle gedecoreerde hallen (5.000 m2), vindt U in het hart van de bollenstreek dit splinternieuwe grootste Ford museum ter wereld. ca. 200 Ford-Oldtimers van 1903 t/m 1948 in perfecte conditie, die U bij elk weertype kunt bezoeken. Van T-Fordjes tot statige presidentiele Lincolns, als personenauto’s, sportwagens, bussen, vrachtauto’s, brandweerauto’s, pick-up’s, houtgasgeneratoren etc. In de videozaal draaien o.a. films over het bewogen leven van Henry Ford.

Bij aankomst wordt u hartelijk ontvangen en krijgt u een heerlijke etagère lunch geserveerd. Na de lunch staan de gidsen voor u klaar voor een rondleiding  door het museum. Ronddwalend langs de unieke nostalgische prive collectie van K.P. den Hartogh, herleven lang vervlogen tijden, die juist voor U zoveel herinneringen met zich mee dragen. Na de rondleiding kunt u zelf nog een kijkje nemen in het museum. Aansluitend krijgt u nog koffie met cake in het museum.

Wij brengen u weer huiswaarts, onderweg maken we een dinerstop.

09.00- 21.30 uur

Inbegrepen: 1 x koffie met appelgebak – entree SS Rotterdam – rondleiding met gids – etagèrelunch – entree/rondleiding Ford Museum – 1 x koffie met cake – diner – vervoer per luxe touringcar.

Dit arrangement is geheel aan te passen aan uw wensen. Voor uitgebreide informatie neem dan contact met ons op.

Bekijk een van onze reizen