Pikant Amsterdam - Bedrijfuit.nl een initiatief van Verschoor Reizen
banner

Pikant Amsterdam

Een pikant bedrijfsuitje in het sfeervolle Amsterdam. Bij een bedrijfsuitje in Amsterdam heeft u veel keuze uit verschillende activiteiten. Toch organiseren wij graag een aantal unieke activiteiten die u niet snel zult tegenkomen. U maakt kennis met de pikante kant van Amsterdam. U brengt een bezoek aan de beroemde Wallen, waar u informatie krijgt van binnenuit over deze veelbesproken plek.

Meer arrangementen in Amsterdam: Unieke bedrijfsuitjes in Amsterdam, groepsarrangementen.

Wij brengen u naar het sfeervolle Amsterdam, waar u op een rondvaartboot stapt. Hiermee vaart u door de Amsterdamse grachten. Er zal het één en ander worden uitgelegd over de historie van onze hoofdstad. Na de boot wordt u opgehaald door uw gids Rob van Hulst. Rob & zijn gidsen heten uw gasten hartelijk welkom en vertellen iets over het programma van de middag en avond: Rondleiding “Driehonderd Jaar Amsterdam”.

We wandelen door het oudste stukje van deze stad en gaan vooral in op de verborgen geheimen en wetenswaardigheden van onze stad. We laten u kennis maken met de mooie panden uit de 17 eeuw, de mooiste en oudste kerk van Amsterdam en de oudste straat uit deze stad. Tal van anekdotes zullen de revue passeren. Tevens gaan wij de onderstaande items bezoeken:

–          Een kijkje achter de schermen bij een bewoner van de Wallen: In een van de oudste stenen huizen op de Achterburgwal gaan wij met uw gasten een kijkje nemen achter de gevel. Hier ervaren wij hoe men in de 17e eeuw leefde. Wij serveren hier drankjes & bittergarnituur. Ook gaan we lekkere likeurtjes proeven: heden en verleden komen aan bod. Zoet, zuur, zout en bitter zullen de tong passeren in een elementaire cursus proeven.

–          Bezoek pand Hendrick de Keyser: Tegenover de Oude Kerk staat het huis waar de Cobraschilders ooit hun convenant sloten. Ook woonde hier Wim Sonneveld een paar jaar. Dit pand is ontworpen door de beroemde 17e eeuwse stadsarchitect ‘Hendrick de Keyser’. Wij gaan hier naar binnen voor tekst & uitleg en lekkere drankjes.

–          Het Gesprek: Een uniek gesprekje met “een dame uit het semi-leven” die door Rob wordt geïnterviewd! Ze vertelt o.a. over haar werk in de erotische entertainmentwereld en het werk als escort.

Dit zijn allemaal privélocaties waar anderen geen toegang hebben. Dat maakt het een exclusieve belevenis!

Na de rondleiding eindigen we bij Café Heffer. U wordt hier enthousiast ontvangen. Vroeger diende Café Heffer als het accijnshuis. In het accijnshuis moesten de invoerrechten voor graan, bier, wijn, turf en kolen betaald worden. Het was het domein voor handelaren, smokkelaars en leuningbijters. We zullen hier een dinerbuffet nuttigen. Na het diner loopt u met uw gezelschap naar de touringcar. Deze staat al klaar voor u aan de Damrak. Vanaf de Damrak keren we huiswaarts.

12.30 – 21.30 uur

Inbegrepen: Rondvaart 1 uur; Rondleiding ca. 2 uur over de Wallen o.l.v. Rob van Hulst; Twee stops inclusief drankjes; Meet & greet met de dame; Buffet inclusief drankjes en 2 vegetarische gerechten bij Café Heffer en het vervoer per luxe en comfortabele touringcar met één van onze enthousiaste en servicegerichte chauffeurs.

Bekijk een van onze reizen