Paling Sail; Zeilen Volendam - Verschoor Reizen
banner

Paling Sail; Zeilen Volendam

Geniet van een zeiltocht Volendam tijdens uw bedrijfsuitje. U gaat zeilen naar Volendam waar u kennis maakt met een Palingrokerij. U mag natuurlijk ook proeven! Daarna maken we een groepsfoto in klederdracht. Tot slot is het tijd voor een overheerlijke barbecue aan boord. Tijdens dit evenement zal u de mogelijkheid krijgen om zelf te leren zeilen. Durft u de touwtjes in handen te nemen?

Bekijk ook het bedrijfsuitje: Zeiltocht Pampus.

Onze touringcar staat voor u gereed. Voordat we vertrekken vanaf uw bedrijf, heet uw chauffeur uw gasten van harte welkom. U wordt geïnformeerd over de veiligheid en het comfort van de touringcar. Vervolgens vertelt uw chauffeur de dagindeling en het programma. We vertrekken richting de haven van Monnickendam. Hier wordt u ontvangen door de kapitein en bemanning. Aan boord van het schip wordt u verwelkomd met koffie, thee en scheepskoek.

U kunt kiezen uit 3 verschillende schepen:
– “Willem-Barentsz” tot maximaal 100 personen.
– “Toekomst” tot maximaal 60 personen.
– “Carpe Diem” tot maximaal 40 personen.

Het schip verlaat de haven, op de motor van het prachtige schip varen we naar Volendam. In de haven meert het schip af. U geniet van de Palingrokerij met een proeverij. Bij de Palingrokerij wordt u ontvangen en krijgt u een rondleiding. Vervolgens proeft u heerlijke Paling van Rokerij Smit-Bokkum.

Smit Bokkum is een reeds 6 generaties tellend familiebedrijf, een begrip onder elke liefhebber van gerookte vis en met name gerookte paling. Het kent een lange geschiedenis; al meer dan 150 jaar wordt hier van vader op zoon met de grootste toewijding vis gerookt.

Reeds in 1856 begon Evert Smit-Bokkum een rokerij aan het Doolhofpad te Volendam. Zijn zonen ‘Ouwe’ Jan en Jaap die de zaak overnamen werden halverwege vorige eeuw opgevolgd door de 3e generatie Jan ‘Bokkum’ en Hein ‘De Stuurman’. De rokerij verhuisde in de 20e eeuw 3 keer alvorens hij onder leiding van de 4e generatie Evert Smit haar definitieve plek vond op het ‘Slobbeland’ direct aan het IJsselmeer. In 2003 verwezenlijkte de 5e generatie Jan Smit zijn ambitieuze plannen met de metamorfose van de oude rokerij tot het huidige multifunctionele Paviljoen.

Al sinds 1856 dagelijks actief met het ambachtelijk roken van vislekkernijen, waaronder de beroemdste en lekkerste paling ter wereld; een smaak en gevoel dat de familie Smit-Bokkum iedere dag met trots uitdraagt!

Tijdens ons bezoek aan Volendam wordt er een prachtige groepsfoto gemaakt in klederdracht. Voor iedereen is een foto beschikbaar van 13×18 cm. Een blijvende herinnering aan uw bedrijfsuitje of personeelsevenement.

U komt weer aan boord en de zeilen worden gehesen! Ahoy!  Uw gasten worden verzocht mee te helpen als zij dat leuk vinden. Helpt u niet mee? Neem dan lekker een plaatsje in de zitkuip. Alle deelnemers worden zoveel mogelijk bij het zeilen betrokken. We maken verschillende manoeuvres om het team te trainen. Tijdens de zeiltocht passeren we Marken en Edam. De gastvrouw serveert u gemengde nootjes en zoute koekjes.

In een natuurlijke baai, waaraan Volendam ligt, gaan we voor anker. De Gouwzee is het water tussen het vasteland van Waterland en Marken, een voormalig eiland, thans schiereiland, dat sinds 1957 door middel van een dam met het vasteland is verbonden. Naast Marken liggen ook de stad  Monnickendam en het dorp Volendam aan de Gouwzee. De kok serveert u hier een heerlijke BBQ “de Gouwzee”. Runderhamburger, gemarineerde varkensfilet, twee stokjes kipsaté. Griekse salade, seizoens rauwkostsalade. Saté-, knoflook- en barbecuesaus. Stokbrood en kuidenboter. Onder het genot van een kopje koffie koersen we terug naar de thuishaven Monnickendam. Hier staat de touringcar weer voor u gereed. We keren huiswaarts.

Wij hopen dat u heeft genoten van een mooie zeiltocht en een uniek arrangement.

12.45 – 21.15 uur

Inbegrepen: Scheepshuur voor een dag (Willem Barentsz), 2x koffie/thee met scheepskoek, rondleiding en paling proeven bij Rokerij Smit Bokkum, groepsfoto in Klederdracht, gemengde nootjes en zoute koekjes, uitkoop van Binnenlandse Bar, Barbecue de Gouwzee en het vervoer per comfortabele touringcar met gastvrije chauffeur.

Bekijk een van onze reizen