Bedrijfsuitje “Voor Pampus Liggen” - Verschoor Reizen
banner

Bedrijfsuitje “Voor Pampus Liggen”

Bent u op zoek naar een uniek en origineel bedrijfsuitje, dan is dit groepsarrangement iets voor uw bedrijf! Geniet van een zeiltocht naar Pampus. We brengen een bezoek aan Forteiland Pampus en zeilen terug langs Muiden en Amsterdam. In een rustige baai van het IJmeer wordt een heerlijke barbecue geserveerd! Een onvergetelijk personeelsuitje; Schip Ahoy!

Bekijk ook het arrangement: Bedrijfsuitje Zeilen Volendam.

Onze touringcar staat voor u gereed. Alvorens we vertrekken vanaf uw bedrijf, heet uw chauffeur uw gasten van harte welkom. U wordt geïnformeerd over de veiligheid en het comfort van de touringcar. Vervolgens vertelt uw chauffeur de dagindeling en het programma. We vertrekken richting de haven Marina Muiderzand, te Almere. In Almere wordt u ontvangen door de kapitein en bemanning. Aan boord van het schip wordt u verwelkomd met koffie, thee en scheepskoek.

U kunt kiezen uit 3 verschillende schepen:
– “Willem-Barentsz” tot maximaal 100 personen.
– “Toekomst” tot maximaal 60 personen.
– “Carpe Diem” tot maximaal 40 personen.

Het schip verlaat de haven, op de motor van het prachtige schip varen we naar Forteiland Pampus. Van hieruit heeft u een prachtig zicht op Muiderberg en Muiden. Het schip meert af op Pampus. Uw enthousiaste gids laat het verleden tot leven komen. U geniet van een rondleiding.

Forteiland Pampus werd gebouwd tussen 1887 en 1895. Het Nederlandse bestuur was immers bevreesd voor een aanval op Amsterdam. Om Amsterdam te beschermen werd een meesterlijk militair plan ontworpen, de Stelling van Amsterdam. Om een aanval vanaf het IJ af te weren, besloot men een fort in het IJmeer te bouwen. Dit gebeurde ter hoogte van de zandbank “pampus”. Tot de eerste werkzaamheden behoorde het aanleggen van een werkplateau op de plek waar het middelpunt van het fort kwam. Het vele materiaal werd met schepen vanuit Amsterdam aangeleverd. Een Duitse firma bouwde de stalen geschutskoepels.

U komt weer aan boord en de zeilen worden gehesen! Ahoy! Uw gasten worden verzocht mee te helpen als zij dat leuk vinden. Er is genoeg te beleven aan boord, overstag gaan en meehelpen het schip besturen. Tijdens de zeiltocht passeren we Muiden en Amsterdam. Door de gastvrouw worden gemengde nootjes en zoute koekjes gereserveerd.

In een rustige baai gaat het schip voor anker! Aan deze natuurlijke baai grenst Volendam. Het IJmeer is een randmeer in Nederland. Het ligt tussen de polder De Nes (gemeente Waterland), Pampushaven, de Hollandse Brug en de monding van het IJ bij IJburg, verdeeld over de provincies Noord-Holland en Flevoland. Het is een belangrijk rustgebied voor vogels. In noordoostelijke richting gaat het over in het Markermeer, in zuidoostelijke richting in het Gooi meer.

De kok serveert u hier een heerlijke BBQ “de Gouwzee”. Runderhamburger, gemarineerde varkensfilet, twee stokjes kipsaté. Griekse salade, seizoens rauwkostsalade. Saté-, knoflook- en barbecuesaus. Stokbrood en kuidenboter. Onder het genot van een kopje koffie koersen we terug naar de thuishaven in Almere, Marina Muiderzand.

Tijdens het verlaten van het schip neemt de kapitein en bemanning afscheid van u. De touringcar staat alweer gereed en vertrekt met u huiswaarts. Wij hopen dat u heeft genoten van deze leuke dag op het water en dat uw personeelsuitje of bedrijfsuitje geslaagd is!

11.30 – 21.15 uur

Inbegrepen: Scheepshuur voor een dag, 2x koffie/thee met scheepskoek, rondleiding over Pampus o.l.v. een gids, gemengde nootjes en zoute koekjes, uitkoop van Binnenlandse Bar, Barbeque de Gouwzee en het vervoer per comfortabele touringcar met gastvrije chauffeur.

Aanpassen? De arrangementen zijn ten alle tijden aan te passen: * Wenst u af te sluiten met een dessert buffet? Hiervoor adviseren wij u de Kleine Zomerparade. Klein dessertbuffet met o.a. chocolade mousse, diverse soorten bavaroistaart, vers fruit en verschillende smaken sorbetijs.

Bekijk een van onze reizen