Uitgebreid Texel - Bedrijfuit.nl een initiatief van Verschoor Reizen
banner

Uitgebreid Texel

Een bedrijfsuitje naar Texel, een dagje vakantie in eigen land! Geniet van de heerlijke natuur en bijzondere activiteiten op het mooie Waddeneiland Texel. Vandaag maakt u op bijzondere wijze kennis met dit eiland en hun gebruiken. Garnalenvissen, Texels Bier en beroemde Juttersverhalen passen perfect in dit bedrijfsuitje naar Texel.

Bekijk ook het bedrijfsuitje Fanatiek op Texel.

U wordt welkom geheten door uw chauffeur voor een heerlijk dagje uit naar Texel. We maken er vandaag een gezellig teamuitje van. Onderweg naar Texel vertelt uw chauffeur u het één en ander over de omgeving die we passeren. We maken een stop ter hoogte van Wieringermeer, waar we een heerlijk kopje koffie/thee met gebak zullen nuttigen.

 

Omstreeks de middag komen we aan bij de Texelse Eigen Stoomboot Onderneming om de oversteek te maken. Omstreeks 12.00 uur zullen we het eiland en de gemeente Texel bereiken. Texel is het grootste eiland van onze Waddeneilanden en hoort bij de provincie Noord-Holland. Gemeente Texel bestaat uit het eiland Texel en het eilandje Noorderhaaks, dit eiland is onbewoond. De naam van het eiland is al terug te vinden in de historische gouw Texla. De oppervlakte van de gemeente is 585,96 km² waarvan het grootste gedeelte (416,14 km²) binnen- en buitenwater, het landoppervlak is ongeveer 170 km². De gemiddelde lengte van Texel is 20 km en de gemiddelde breedte 8 km. Bij aankomst op Texel wordt u ontvangen op z’n Texels. Onze Texelse rot ontvangt u met een heerlijk Juttertje en vertelt u over het ontstaan van Texel, want het land van Texel wijkt al sterk af van de andere Waddeneilanden. Die voornamelijk bestaan uit Zand- en Duingebieden. De belangrijkste oorzaak dat Texel anders is komt door de bodemopbouw en vooral dat de bewoners hier op andere wijze door jaren heen mee omgegaan zijn. Het verhaal van Texel wordt door Gre Zegers persoonlijk uitgelegd. Als iemand de koningin van Texel is, dan is zij dat wel, op een smakelijke en smeuïge wijze vertelt ze over het eiland, maar ook de bijbehorende anekdotes en zelfs de roddels. U geniet van een prachtig verhaal en natuurlijk de mooie omgeving die u passeert.

In het Texelse plaatsje Oudeschild wordt u ontvangen met een heerlijke lunch. Bestaande uit een kopje soep, diverse broodjes, vleessalade, kaas en vleeswaren, een rundvlees kroket en zoetwaren, daarnaast wordt u een keur aan koffie/thee/melk/water en jus d’orange geserveerd.

In de middag hebben wij verschillende activiteiten waaruit u kunt kiezen:
Garnalenvissen: Het Waddenzeegebied  behoort tot één van Europa’s mooiste natuurgebieden. Ga mee op avontuur met de TX-10 ‘Emmie’ en beleef ons Werelderfgoed “de Waddenzee”. We nemen u mee  aan boord voor het échte Garnalenvissen. We maken een mooie vaart over het Waddengebied waarbij u bij laag water zelfs de zeehondjes op de zandbank ziet liggen. Indien het hoogwater is zwemmen ze misschien wel mee met de boot. Op de terugweg wordt de vangst binnengehaald en vertelt uw kapitein over de garnalen vangst die heerlijk gekookt worden. Ook krijgt u uitleg over alles wat nog meer is gevangen. Echter heel bijzonder te weten wat er leeft in de prachtige Waddenzee. Bij terugkomst in de haven krijgt u allemaal een zakje garnalen mee naar huis.

Juttersmuseum Kaap Skil: Een bezoek aan Kaap Skil het Juttersmuseum in Oudeschild. Het museum van Jutters en Zeelui neemt u mee in de VOC avonturen. Tijdens uw bezoek krijgt u een rondleiding door het prachtige museum. Uw gids vertelt u over echte Juttersverhalen waarna u nog een uurtje vrij heeft om het museum op eigen gelegenheid te ontdekken. Of u besluit met de gids naar de maquette te gaan waar Texel is nagebouwd. Bij deze indrukwekkende maquette wordt u vertelt over De Reede van Texel. Verder zijn er in het museum diverse wisselende activiteiten te zien, te doen en daarnaast diverse exposities.

Ecomare: Ecomare op Texel is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Tegenwoordig bevindt zich hier ook de Walviszaal; in de nieuwe spannende expositie van Ecomare loop je letterlijk tussen de walvisskeletten. Nog niet zo lang geleden was Texel groots in het nieuws toen er een walvis was aangespoeld.

Juttersflora: Het juttersmuseum is het eerste, echte en grootste strandjuttersmuseum ter wereld. Hier vertellen de echte jutters over hun belevenissen en zwerftochten op het strand. Flora heeft strandvondsten van meer dan 70 jaar! Door een echte Jutter worden hier de verhalen verteld over de bijzondere vondsten. Absoluut uniek en uw bezoek waard.

Texelsbier: De Bierbrouwerij van Texel. Door de brouwer wordt u meegenomen door zijn bierbrouwerij. Hij vertelt u over het proces van het bierbrouwen. Uiteraard hoeft hij de Amsterdammers niets wijs te maken, echter is een bezoek aan de brouwerij beslist de moeite waard. De brouwer trakteert u aan het einde van de rondleiding op een proeverijtje van 4 verschillende Texelse biertjes en u krijgt een cadeautje mee naar huis.

Vrije tijd in de Koog: Uiteraard is het ook mogelijk om heerlijk te genieten van vrije tijd in het plaatsje De Koog.

Strandactiviteiten Texel: Wat dacht u van genieten op het strand? Want immers bent u op Texel en het strand en de duinen zijn toch wel de belangrijkste kenmerken van het eiland. We nemen u mee het strand op en verzamelen onder begeleiding van een echte jutter allerlei jutspullen. Met de wind in het haar en de zon op onze neus lopen we langs de branding en treffen diverse jutten en strandvondenrijen. Wat vertellen deze jutten over de zee? De jutter vertelt het allemaal. Uiteraard sluiten we af met een unieke Juttersbattle. Welk team maakt de mooiste jut/zandsculptuur? Welk team is het meest creatief en het snelste bij “de dronken jutter”? Ga voor de eeuwige roem en de lekkere Texelse prijs bij deze Juttersbattle.

Wij hebben ook diverse diner mogelijkheden voor u. Paal 17: Op het strand van Texel vindt u Strandpaviljoen Paal 17, waar u wordt ontvangen met een heerlijke BBQ-buffet. Deze bestaat uit: Saté van varkenshaas, kip spies, Spare-ribs hot chili, Gambaspies gemarineerd in knoflook/kruidenolie, Tonijnsalade, Griekse salade, Frisse  gemengde groene salade, Tomatensalade, Komkommersalade, Frites, Stokbrood kruidenboter & tapenade, pindasaus, knoflooksaus en mayonaise. Salades en garnituren zijn  onbeperkt. Extra vlees wordt naar verbruik berekend.

Havenrestaurant: Geniet van een heerlijke 3-gangenmenu in het Havenrestaurant van Texel. Dit restaurant is gesitueerd aan de overkant van de TESO, pont. Ontvangst: Kop heldere groentesoep met stokbrood en kruidenboter. Hoofdgerecht: Varkenslende Suize (gevuld met ham en Texelse kaas) -OF- Gebakken kabeljauwfilet, remouladesaus. Geserveerd met: Gemengde salade, dikke frieten en mayonaise. Dessert: Sorbet met verse aardbeien en slagroom.

Restaurant de Pelikaan: Restaurant de Pelikaan op Texel stelt u het volgende voor. Ontvangst : Soep met waddenmosterd met bosui en uitgebakken spekjes -OF- Salade met huisgerookte kipfilet met kerriedressing en ananas. Hoofdgerecht: Op de huidgebakken filet van Kabeljauw geserveerd met witte wijn bieslooksaus -OF- Medaillons van varkenshaas geserveerd met saus van bospaddenstoelen. Dessert: Grand dessert van ijs met rood fruit.

Na het diner vertrekken we naar de haven van Texel en maken we de overtocht met de TESO. Bij aankomst in Den Helder brengen wij u met de touringcar weer huiswaarts. Uw chauffeur neemt afscheid van uw gezelschap. Wij hopen dat u terug kunt kijken op een geslaagde dag.

08.30-22.00 uur

Inbegrepen: 1x koffie/thee met gebak – overtocht TESO v.v. – Texels ontvangst o.l.v. gidse met een Texels Juttertje – Lunch zoals omschreven – Vervoer per comfortabele touringcar met gastvrije en enthousiaste chauffeur/reisleider.
Bekijk een van onze reizen