Haarlem - Spaarne - Bedrijfsuitje - Personeelsreis - Jopenkerk
Historisch Haarlem

Historisch Haarlem

Een bedrijfsuitje in de meest gastvrije stad van ons land; Haarlem it is! We nemen u mee voor een indrukwekkend, veelzijdig bedrijfsuitje. Haarlem staat niet alleen bekend om Frans Hals, maar wat dacht u van de vele hofjes en de Spaarne? Een uniek bedrijfsuitje of personeelsuitje voor uw organisatie.

Voor meer bedrijfsuitjes in Noord-Holland of wat dacht u van een personeelsuitje in Amsterdam.

De meest gastvrije stad in Nederland, dat is Haarlem volgens haar inwoners. Deze Romeinse nederzetting afkomstig uit de 10e eeuw heeft zich in de loop der tijd weten te profileren als parel van kunst en cultuur met diverse mooie musea zoals Teylers en Frans Hals Museum. Verder telt de monumentale binnenstad diverse exclusieve winkels, trendy kledingzaken en charmante winkeltjes en speciaalzaken. U begint de dag met een kopje thee of koffie of Glühwein met overheerlijke Apfelstrudel, uiteraard zijn andere lekkernijen ook mogelijk!

Historisch Haarlem

Wij bieden u de keuze om vrij te winkelen of deel te nemen aan een actief programma: (Enkele mogelijkheden uit ons aanbod)

  • Stadswandeling:

Prachtige stadswandeling waarbij u door een ervaren stadsgids meegenomen wordt langs de meest bijzondere hofjes en monumenten. Hierbij wordt stilgestaan bij historie en heden en vertelt de gids over allerlei wetenswaardigheden.

  • Hofjeswandeling:

Hierbij worden alle 22 hofjes van Haarlem aangedaan. Zij vormen als ware oases van rust in een bruisende binnenstad.

  • Frans Hals wandeling:

Eén van de beroemdste schilders van de Gouden Eeuw is Frans Hals (1582- 1666). Geboren in Antwerpen verhuisde hij als kind naar Haarlem waar hij heel zijn leven bleef wonen en werken. Frans Hals schilderde in opdracht burgemeesters, bierbrouwers, regenten, schoolmeesters en schutters uit deze stad. Tijdens deze wandeling wordt u meegenomen in het verleden van deze grote schilder.

  • Rondvaart de Spaarne:

Deze rondvaart neemt u mee langs het prachtige Spaarne, Haarlems oudste gracht de Bakenessergracht en de statige Nieuwe Gracht. Tijdens deze tocht heeft u prachtig uitzicht op de mooiste gebouwen en monumenten van Haarlem. Deze rondvaart duurt twee uur.

Uiteraard kunt u ook kiezen om te gaan winkelen, cultuur te snuiven en geheel op eigen gelegenheid één van de mooiste oude steden te verkennen.

Hierna brengt u een bezoek aan De Jopenkerk, een volledig operationele brouwerij en tevens Grand Café en restaurant. De indrukwekkende koperen brouwketels vormen hierbij het middelpunt. De Jopenkerk is uitgeroepen tot de mooiste bar van Nederland in 2013! Dat is uiteraard niet zo gek, als u zich bedenkt dat de Jopenkerk een bier brouwende kerk is. Hier wordt het échte Jopenbier gebrouwen, één van Haarlems bekendste drankjes. Wij serveren hier een bijzonder uitgebreide lunch waarbij een heerlijke brownie niet mag ontbreken.

Hierna kunt u op eigen gelegenheid winkelen of cultuur snuiven of kunt u kiezen voor een échte bierproeverij van De Jopenkerk. We sluiten de dag af met een stijlvol diner om daarna moe maar voldaan huiswaarts te keren.

Dagtrip of 2-daagse

Informeer bij ons team voor een programma op maat!

Het arrangement is uiteraard volledig aan te passen naar uw wensen. Informeer naar de mogelijkheden.

Bekijk een van onze reizen